Nybörjare

Har du någonsin funderat över livet ombord på en segelbåt, men aldrig fått chansen att segla? Eller har du seglat sedan barnsben men är nu sugen på längre sträckor och större båtar? Är du sugen på att lära känna ett gäng med nya människor? Oavsett tidigare erfarenhet är nybörjarkurserna öppna för alla ungdomar som avslutat årskurs sex och kan simma 200 meter. 

Som elev ombord kommer din samarbetsförmåga att sättas på prov. Du kommer garanterat utvecklas seglingsmässigt men också som människa. Du kommer att kunna utmana dina egna gränser, kanske genom att klättra i riggen eller beslå segel i busväder. Dessutom kommer du utan tvekan lära känna många nya personer och skaffa vänner för livet. 

Med båtarna kommer vi tillsammans att ta oss till platser du kanske aldrig besökt tidigare. Våra kurser kan bland annat ta dig till spännande hamnar i Tyskland, pittoreska öar i Danmark eller Stockholms skärgårdsidyll.   

Tveka inte – anmäl dig till sommarens häftigaste segling!

*

10431169_10154456726040293_7947725899669810848_o

Fortsättning

Fortsättningskursen riktar in sig till dig som har seglat en nybörjarkurs med SXK:s Seglarskola innan. Under fortsättningskurserna seglar vi längre än på nybörjarkurserna. Shetlandsöarna, fjordar i Norge och Ålands skärgård är platser som nu kan bli våra resedestinationer.

Med tuffare segling och längre etapper sätts din uthållighet och samarbetsförmåga på prov, med god stämning och gemenskap ombord. Det finns inget som binder samman människor lika mycket som en Nordsjööverfart eller kanske ett långt seglingsben över Östersjön. Utöver att få ännu fler vänner för livet kommer du under fortsättningskursen fortsätta lära dig mer om segling, sjömanskap och navigation.

Tveka inte – anmäl dig till sommarens häftigaste segling!

rigg1 liggande